تمامی وسایل و اکسسوری های زیبای چوبی ، برای داشتن عمری طولانی و حفظ کیفیت بالا ، باید مرحله خشک شدن را به درستی طی کرده باشند .خشک کردن چوب گردو ، باید بلافاصله پس از قطع درخت صورت گیرد، تا کیفیت چوب از بین نرود .اگر از دنبال کننده های ما باشید و مطالب قبلی ما را خوانده باشید ،میدانید که در مورد خشک کردن اسلب چوب برایتان مطالبی نوشته بودیم ،ولی اینجا موضوع کمی فرق می کند و ما قصد داریم خشک کردن چوب گردو در منزل را آموزش دهیم ؛ پس با ما همراه باشید .
مطلب پیشنهادی :جامع ترین مقاله درباره خشک کردن اسلب چوب
برای خشک کردن یک درخت کامل ، اول از همه باید درخت را به برش های یکسانی تقسیم نمایید . برای اینکار از اره برقی می توان استفاده کرد . درخت را به صورت افقی (کالباسی ) ویا طولی (اسلب ) برش می دهند . باید از قبل مشخص کنید ، که چوب را برای ساخت چه وسیله ایی در نظر دارید ، تا برش های مناسبی بزنید .نمونه ی میز عسلی که در ادامه مشاهده می نمایید از برش کالباسی درخت گردو 10 ساله به دست آمده است .
مطلب پیشنهادی : کامل ترین منبع انواع پایه های میز
رطوبت چوب چیست ؟
درجه خیس بودن چوب تازه را رطوبت چوب می گویند و به صورت درصد بیان می شود. چوب تازه بریده شده مقدار زیادی رطوبت درون بافت خود دارد ،که باید از بین برود ؛ولی نباید تصور کنید که قرار است ، رطوبت چوب را صد در صد از بین بریم .چوب خیس ، بهترین مکان زیست برای حشرات و قارچ و باکتری می باشد .برای مصارف کوچک خانگی داشتن 10 الی 20 درصد رطوبت خوب است .اگر با دستگاه رطوبت سنج همین الان مبلمان و لوازم چوبی خور را وارسی نمایید ، درصد رطوبت در آن ها را خواهید دید .توجه داشته باشید ، از بین بردن رطوبت در منزل نهایت تا 25الی 20 درصد امکان پذیر است ، ولی برای داشتن چوبی با رطوبت کمتر حتما به دستگاه ها و تجهیزات بیشتری نیاز است .
هدف این است که رطوبت چوب را نسبت به شرایط اقلیمی و آب و هوایی که قرار است محصول نهایی در آنجا باشد،کاهش دهید .خبر اول این که کار خشک کردن چوب ، یک فرآیند دشوار و زمان بر می باشد و خبر خوب این است که مادر طبیعت،انرژی هایی را برای انجام این کار در اختیار ما قرار داده است . انرژی خورشیدی و باد دو عنصری هستند که دما و چرخش هوا ، را به صورت رایگان در اختیار ما گذاشته اند .در فیلم کوتاه زیر نحوه ی تشخیص میزان رطوبت چوب را خواهید دید .
نکات کلیدی خشک کردن چوب گردو :
- نباید چوب را به یکباره خشک کنید . بهتر است اول در محیطی مثل پارکینگ یه حیاط که مسقف بوده و جریان هوا در آن وجود داشته باشد ، قرار دهید و سپس مکان گرمتری مثل اتاق گرم ، زیر زمین منزل و یا شوفاژخانه بگذارید .مطمئن شوید در تمامی این فضاها جریان هوا به صورت کامل اتفاق می افتد .در تمامی این مراحل دقت کنید از بخاری و یا هر وسیله گرمایشی خطرناکی استفاده نکنید ؛ زیرا چوب خشک سریعتر از چوب معمولی مشتعل می شود .
- روشن کردن پنکه هم می تواند در خشک کردن چوب ها کمک شایانی بکند .
- دلیل اصلی تاب خوردن چوب ، این است که بخواهیم سریع رطوبت چوب را خارج کنیم ، پس صبور باشید و عجله نکنید .
- چوب را با فواصل معین و با فاصله از سطح زمین قرار دهید . زیرا جذب رطوبت از زمین زیاد بوده و جریان هوا را مختل می کند .با قرار دادن اجسام چوبی یا فلزی هم اندازه در مابین چوب ها ،مطمئن شوید الوارها منظم روی یکدیگر قرار گرفته اند . هر چه این این چیدمان منظم تر باشد ؛خشک کردن چوب گردو سریعتر اتفاق می افتد .
- رسیدن به رطوبت نسبی 20 الی 15 درصد در چوب های مختلف متغیر است ؛ ولی معمولا زمانی بین 2 تا 5 ماه را باید در نظر گرفت .بهتر است چوب ها را در بهار در مجاورت هوا قرار دهید و تا انتهای تابستان صبر کنید، تا به نتیجه دلخواه برسید .
- در هیچ کدام از این مراحل عجله نکنید ، بگذارید تا به تدریج رطوبت چوب گرفته شود .
- سعی کنید چوب هایی که روی هم قرار می دهید ، از یک جنس باشند . زیرا میزان رطوبت و مدت زمان خشک شدن هر چوبی متفاوت است .
- مراقب باشید محل نگهداری چوب ها ، محل بازی و رفت و آمد کودکان و حیوانات خانگی نباشد ، تا اتفاق ناگواری رخ دهد .
-
انتهای همه تخته ها را با رنگ لاتکس و یا هر وسیله ای که خروج رطوبت را به تاخیر بیندازد ،مسدود کنید.
-
چوب ها پس از خشک شدن و از دست دادن رطوبت کمی کوچکتر از اندازه ی اولیه خواهند شد ، پس اندازه ها را کمی بزرگتر و پهن تر در نظر بگیرید .
-
اسلب ها را در زیر تابش آفتاب قرار ندهید ، این کار باعث می شود چوب ها به سرعت خشک شوند؛ و این به ضرر چوب می باشد .
- چوب اگر به درستی و یکنواخت خشک شود ممکن است باعث تاب برداشتن و مقعر و محدب شدن ، اسلب های چوبی شما شود .برای پیشگیری بهتر است بر روی آخرین لایه اسلب ها یک وسیله سنگین قرار دهید ، تا به اصطلاح چوب ها باد نکنند . البته وزنه زیاد هم سنگین نباشد ، که باعث خرد شدن چوب شود .
- با نصب یک دماسنج و رطوبت سنج ساده ، از استاندارد نسبی فضا مطمئن شوید .
- از درختان کوچک و جوان استفاده نکنید . این درختان پس از خشک شدن کیفیت درختان تنومند را ندارند و سازه های آن ها زیبا نخواهد شد .
- قرار دادن چوب ها با ضخامت یکسان و هم تراز بودن در روند خشک شدن بسیار اهمیت دارد .
- از چوب هایی با ضخامت 2 تا 10 سانت بهتر است استفاده کنید .
- چوب ها را هر روز وارسی کنید ، تا از روند خشک شدن مطمئن شوید .
کلام آخر : مراحل خشک کردن و سی ان سی ،ضد آب کردن و کف تراشی و … همگی در مجموعه زد دیزاین انجام می شود . برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاور فروش ما تماس حاصل فرمایید .
آدرس کارخانه :
البرز _ کرج _ جاده محمد شهر _جنب دور برگردان مهندسی زراعی _ کوچه الوند _پلاک 10
026-36704667
0912-2623860