Whatsapp

مشاوره رایگان

طراحی و ساخت استخر

طراحی و ساخت استخر

فهرست

آیا شما نیز در فکر ساخت یک استخر هستید؟

اگر در حیاط خانه خود از فضای خالی و مناسبی برخوردارید و یا اگر به تازگی ویلایی خریداری کرده ­اید و قصد دارید اوقات فراغت خود را در آنجا سپری کنید، پیشنهاد می­کنیم که حتما به فکر ساخت یک استخر باشید. استخرها از بهترین بسترها برای تفریحات آبی به شمار می­ آیند و شما می‌توانید بسته به محیط و متراژی که در اختیار دارید، استخر خانگی دلخواه خود را بسازید. البته استخرها علاوه بر تفریحات آبی، برای پرورش دادن ماهی­ها هم کاربرد دارند. در ادامه با انواع استخر، و نکات طراحی و ساخت استخر با ما همراه باشید.

طراحی و ساخت استخر

شناخت انواع استخر

استخرها از نظر موقعیت قرارگیری به دو دسته سر پوشیده و رو باز تقسیم بندی می شوند دسته اول در داخل خانه‌ها یا در محیط‌ های اختصاصی مانند سالن شنا و یا اتاقکی در ویلا قرار می­گیرند (به دلیل هزینه‌ی بالاتر، خواهان کمتری در میان عموم دارند).

و دسته دوم استخرهایی هستند روباز و بدون سقف که معمولا در حیاط خانه، باغ، ویلایی، تراس و یا حتی پشت بام ساخته می‌شوند.

استخرها دارای مدل‌های مختلفی هستند که از لحاظ ویژگی‌های ظاهری باهم متفاوت­ اند. استخرهای خانگی را باید متناسب با محیط و ابعاد خانه انتخاب کرد و ساخت. در ادامه به چند نوع از استخرها اشاره می­کنیم:

  1. استخر روی سطح زمین.

استخری با لبه‌ها و کناره های چوبی یا سنگی که همانند یک وان بزرگ، روی سطح زمین قرار گرفته است و سطح کناره های آن برای عمق پیدا کردن استخر، متفاوت است. این گونه استخرها که از بدنه و دیواره های کاملا فلزی ساخته شده ­اند نیاز به فنداسیون و پی ریزی ندارند.

طراحی و ساخت استخر

  1. استخر مستطیلی.

اکثر افراد برای استفاده از حداکثر فضای موجود ترجیح می‌دهند از شکل ساده و کلاسیک، استخر مستطیلی استفاده کنند. انتخاب این نوع استخرها علاوه بر اینکه موجب پایین آمدن هزینه ساخت می­شوند، برای شنا نیز بسیار مناسب هستند. همچنین برای جلوه‌ی جذاب‌تر استخر، می‌توانید مبلمان در اطراف آن قرار دهید. استخرهای بدون مرز زیبایی افزونی ایجاد می­کند.

طراحی و ساخت استخر

  1. استخر دایره‌ای یا قوس دار.

استخرهای منحنی شکل به صورت دایره، نیم دایره یا بیضی، با ظاهری متفاوت از حالت کلاسیک گزینه‌ای جذاب برای انتخاب و ساخت در فضایی نا متقارن می­باشند. برای جلوه­ی بهتر و تزیین می‌توانید از گیاهان و بوته‌های کم ارتفاع، دور فضای استخر استفاده کنید.

طراحی و ساخت استخر

  1. استخر توکار.

استخرهای توکار که از سری استخرهای پیش ساخته، مقاوم، شکیل و در عین حال زیبایی هستند که در اشکال مختلف ساخته می­شوند. مناسب برای خانه های ساحلی­ای که حداقل فضا را در اختیار دارند. بهترین نوع استخر توکار، جنس فایبرگلاس آن است و زیر سازی در این نوع استخرها از مهمترین بخش­ها است که باید به آن توجه داشت.

طراحی و ساخت استخر

  1. استخرهای هندسی.

این نوع استخرهای متکی به ریاضیات، به اشکال مربع، مستطیل، مثلث و … مناسب برای خانه های مدرن امروزی می­ باشند. ساکنین مناطق خشک، اغلب از این نوع استفاده می­کنند. طراحان برای جلوه­ی بیشتر، از کاشی های شیشه ­ای درخشان و یا گچ های به رنگ آب استفاده می­کنند.

طراحی و ساخت استخر

طراحی و ساخت استخر چگونه انجام می­شود؟

  1. مرحله­ ی طراحی استخر

طرحی را که مد نظرتان است و در ذهن دارید را روی کاغذ بیاورید. با خطوطی ساده شروع به ترسیم کنید. تمام نکاتی را که ضروری می­دانید قید کنید اعم از: شکل استخر (مربعی، مستطیلی، دایره­ای و …) میزان عمق استخر، تعداد پله­ها و هر آنچه که یک پیمانکار باید بداند تا بتواند خواسته شما را  برای داشتن استخری شیک، مدرن و زیبا برآورده سازد.

طراحی و ساخت استخر

  1. مراحل ساخت استخر

به طور خلاصه و کلی؛ پس از انجام بررسی­های لازم در مورد محل احداث استخر، نقشه کشی و دریافت مجوزها، با توجه به عمق و ابعاد استخر منطقه مورد نظر را به کمک ماشین آلات حفاری، خاک برداری کرده و سپس کف استخر را صاف و برای ایجاد قسمت های کم عمق و عمیق، آن را شیب بندی و بتن ریزی می‌کنند. در نهایت آرماتور بندی کف استخر با میلگردها انجام می شود که به صورت شبکه‌ای در کف و دیواره استخر قرار می‌گیرند.

تاسیسات استخر

برای جایگذاری تاسیسات استخر، طبق نقشه اجرایی باید لوله‌کش لوله های ورود و خروج آب را کار بگذارد و برق‌کار نیز سیم‌کشی‌های مربوط به سیستم روشنایی استخر را انجام دهد. همچنین می‌توانید از بلوک های سیمانی که  برای ساخت کف استخر استفاده کنید که آسان‌تر و مقرون به صرفه‌تر است و حجم آب زیادی را در بر نخواهد گرفت استفاده نمایید (برای پوشاندن تمام حفره های موجود در بین بلوک‌ها باید ملات روانی را رو آنها بریزید). برای ساخت دیواره های استخر نیز به همین ترتیب می‌توانید با بتن‌ریزی یا چیدن بلوک‌های سیمانی انجام دهید.

 

  1. عایق کاری و آب بندی استخر

پس از ساخت کف و دیوار­ه ­ی استخر، نوبت به عایق کاری می­رسد. بدین منظور؛ بعد از خشک شدن کامل استخر، ملاتی از ترکیب سیمان سفید، چسب بتن و پودر سنگ می­سازیم. این ملات باید ۲ بار روی کف و دیواره استخر زده شود.

در نهایت باید تست شود آیا استخر نشتی دارد یا خیر؟ نحوه­ ی انجام تست این گونه است که ابتدا استخر را از آب پر کرده و پس از گذشت چند روز، سطح آب را اندازه گیری می­کنیم، اگر میزان قابل توجه­ای سطح آب استخر پایین برود،  یا دیواره‌های بیرونی استخر نم بزنند، نشانه‌ی نشتی آب می­باشد که یعنی کار آب بندی باید دوباره تکرار شود. البته می توان از ورق های عایق، چون ژئوکامپوزیت و یا ژئوتکستایل نیز برای عایق بندی استفاده نمود.

طراحی و ساخت استخر

لازم به ذکر است؛ سوای اینکه نحوه­ ی آب بندی و عایق کاری استخر به چند روش و چگونه صورت می­گیرد، انجام آن به شرایطی بستگی دارد، از جمله:

  1. موقعیت قرار گیری استخر (سر پوشیده یا رو باز، رو زمینی و یا داخل زمین)
  2. نوع و جنس سازه استخر (بتنی، فایبرگلاس، آجری و یا سیمانی)
  3. میزان عمق، طول و عرض استخر و حجم آب.
  4. زیبا سازی استخر

پس از اینکه طراحی و ساخت استخر و آب بندی آن به طور کامل انجام شد به طوری که هیچ گونه نشتی نداشته باشد، باید پشت دیواره های استخر را با مصالح ساختمانی مانند سنگ شفته آهک پر کنید. حال نوبت کاشی‌کاری و سرامیک کاری استخر است که امکان به وجود آمدن طرح هایی زیبا و ایمن را فراهم می­کند. همچنین می­توانید اطراف استخر را به وسیله­ی گیاهان و نورهای رنگی بیارایید.

طراحی و ساخت استخر

نکته: در صورت استفاده از آب گرم در استخر، باید مکانی را با عنوان موتورخانه (حدود یک متر پایین‌تر از سطح کف استخر) در نظر بگیرید تا تجهیزات مربوط به استخر مانند: فیلتر تصفیه­ی آب، پمپ، تنظیم دمای آب و … در این مکان قرار بگیرد.

برآورد هزینه ­ی طراحی و ساخت استخر

برآورد هزینه ساخت یک استخر به عوامل متعددی چون: ابعاد استخر (رو باز)، بررسی زمین منطقه و نوع خاک، نقشه، طراحی و تعیین مصالح و ابزاری که نیاز است، بستگی دارد که این کار توسط پیمانکار صورت می­گیرد. پیمانکار پس از مشخص کردن دقیق مسائل، می‌تواند برآورد هزینه ساخت را تعیین کند. همچنین باید شرایط فعلی بازار و قیمت روز مصالح را نیز در نظر داشته باشید. علاوه بر این موارد، هزینه های مربوط به تجهیزات موتور خانه، لوله کشی، برق کشی، سیستم روشنایی، پله­های استخر و دستمزد پیمانکار و کارشناسان و کارگران را نیز باید در نظر بگیرید.

ساخت انواع استخرها (چه برای شنا و تفریح و چه برای پرورش انواع ماهی­ها) دقت فراوانی را در ایزولاسیون و آب بندی (عایق کاری) می­طلبد. لذا باید در انتخاب متریالی درجه یک و تمام مراحل ساخت، زمان و دقت زیادی صرف شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.