Whatsapp

مشاوره رایگان

سقف کشسان

سقف کشسان

فهرست

همه چیز درباره­ ی سقف کشسان (ترنسپرنت)

سقف نیز یکی از المان­های پرکاربرد و تاثیر گذار در طراحی و دکوراسیون داخلی محسوب می­شود که طراحی درست و اصولی آن زیبایی خاص و چشم نوازی را به محیط می­بخشد. سقف‌های کشسان تنها نوع سقف کاذب هستند که قابلیت اجرا در انواع فضاهای مسکونی، تجاری، صنعتی، نمایشگاهی و تجاری را دارد. ۹۰%  از مواد تشکیل دهنده آن از نوع بسیار خاص پی وی سی و ۱۰%  مابقی از پلاستیک استایلر است.

منظور از سقف کاذب چیست و چند نوع دارد؟

سقف کاذب که به عنوان  پوششی برای سقف اصلی در نظر گرفته می­شود، نه تنها زیبایی سقف و نمای داخلی ساختمان را دو چندان می­کند، بلکه با استفاده از آن می­توان تمام تاسیسات و سیم کشی های موجود را نیز پوشش داد. سقف کاذب از مصالح بسیار سبک ساخته می­شود و فریم آن را به دیوارهای مجاور طوری متصل می­کنند تا هنگام وقوع زلزله (در اثر تکان های شدید)، منجر به تخریب دیوار نشود.

جنس این سازه از PVC، آهن، گچ، چوب، فلز، طلق، آلومینیوم، کامپوزیت، صفحات فلزی روکش دار و یا ترکیبی از این متریال ها می باشد. به طور کلی سقف ­های کاذب، به سقف اصلی و دیوارهای اطراف متصل می گردد و سازه اصلی، متحمل  بار آن است. سقف­ های کاذب به عنوان عایقی مناسب در برابر صدا و حرارت، عمل می­کنند.

سقف کشسان

انواع سقف کاذب

  • سقف­های کاذب در طرح و انواع مختلفی عرضه می­شوند که ما در این نوشتار اشاره کوچکی به آنها خواهیم داشت، اما در ادامه به شرح مفصل سقف مجازی کشسان، می­پردازیم.
  • سقف کناف: ساخته شده از پنل­ های گچی روکش­دار با زیرسازی فولادی ( تیپ A) و یا سازه ­های سپری و تایل ­های سقفی که توسط آویز به سقف اصلی متصل شده اند (تیپB). این نوع سقف در دو نوع دکوراتیو و ساده قابل اجراست، تعمیر و نگهداری آن آسان، دارای وزنی سبک و ارزان قیمت می­باشد.

سقف کناف

  • سقف چوبی: این نوع که تاثیر شگرفی در زیبایی دکوراسیون داخلی می­گذارد، متشکل از ۴ تراش یا فولاد در بخش اصلی و چوب در بخش فرعی می­باشد.
  • سقف گریلیوم: این سقف که به سقف باز مشهور است، نوعی سقف تزیینی از جنس آلومینیوم یا آلیاژ ، به صورت حفره های مربعی شکل می­باشد که مجاور یکدیگر نصب می­شوند. در پشت این سقف می­توان کانال و دریچه کار کرد.
  • سقف مجازی: سقف کاذب آسمان مجازی یا کشسان یا کششی و یا چاپی، پوششی است که هم در سقف و هم به عنوان دیوار پوش قابلیت استفاده را دارد. این نوع سقف که در ادامه بیشتر به آن می­پردازیم، متقاضیان فراوانی را در حوزه دکوراسیون به خود جذب نموده است.
  • سقف آی گلس: ساخته شده از تایل­های شفاف آکریلیک، که روشنایی را به خوبی از خود عبور می­دهند. دارای وزنی سبک است که مواد اولیه آن در خارج از کشور تولید می­شود. ترکیب این سقف با ام دی اف، ظاهری جذاب را پدید می­آورد.

سقف آی گلس

  • سقف شیشه­ ای: استفاده شده از شیشه ­های تزیینی چون سکوریت، که قابلیت عبور نور را دارند. تمیز کردن این نوع سقف به راحتی انجام می­شود ولی هزینه نصب و وزن بالایی دارد و در شرایطی مثل زلزله احتمال شکستگی آن وجود دارد.

سقف کاذب کشسان و علت نام گذاری آن به این نام چیست؟

نوعی پارچه pvc، با خاصیتی چون انعطاف پذیری بالا، کشش، پایداری و مقاومت کافی ماده اصلی و تشکیل دهنده ­ی سقف کشسان است. این پارچه PVC، به وسیله گیره­ های نگهدارنده ­ای که در اطراف سازه بر روی ریل هایی قرار گرفته، روی سقف ثابت نگه داشته و از تغییر فرم آن ممانعت می­کند.

در هنگام نصب پوشش نیز، برای فرم دهی و صاف کردن حین نصب، معمولا به وسیله دستگاه های گرمازایی که از فاصله یک الی دو متری حرارت را به پارپه مخصوص انتقال داده و آن را از دو سمت کشش می دهند. به همین دلیل است ک این نوع سقف کاذب به «سقف کشسان» یا «سقف کششی» شهرت پیدا کرده است. این نوع سقف با نام­هایی چون ترنسپرنت، پرینتی ، باریسول شناخته می­شود.

همان طور که گفته شد؛ این محصول به دلیل تنوع و گوناگونی بسیار در طرح و خدماتی که ارائه می­دهد شهرت پیدا کرده است. همچنین به دلیل وجود مواد به کار برده شده ­ای در فرآوری آن، همچون زینک اکساید (برای از بین بردن قارچ و باکتری)، نوعی آنتی باکتریال محسوب شده و عاری از هرگونه آلودگی ­ها می­باشد و کلر که در برابر حریق و آتش سوزی عایق و ایمن بوده و کارایی خود را در محیط های پرخطر چند برابر کرده، بسیار مورد استقبال عموم قرار گرفت.

سقف کشسان و تنوع طرح، مزایا و معایب آن

طرح های سقف کشسان از فناوری جدید در رده پوشش های داخلی ساختمان محسوب می­شوند، که اولین بار توسط شرکت باریسول ابداع و تجاری گردید به شکلی که هم اکنون در اکثر کشورهای دنیا مخصوصا ایران به عنوان راهکاری بسیار عالی، توجیه پذیر و اقتصادی برای پوشش داخلی ساختمان به کار برده می­شود.

این نوع پوشش داخلی به لحاظ ویژگی های متمایزی که دارد از یک بخش یا ماده تکمیل کننده­ ی ساختمان به بخشی از چیدمان طراحان داخلی تبدیل گردیده است.

سقف کشسان، اگر چه نام سقف را به دنبال خود می کشد، قابلیت اجرای آن تنها در سقف نیست، بلکه می­توان این نوع از پوشش را به صورت دیوار پوش یا پوششی برای اشیاء یا لوازم سه بعدی(۳D)  هم در نظر گرفت و آن را به صورت معلق به عنوان تزئینات داخلی مورد استفاده قرار داد. اما همچنان بیشترین کاربرد این نوع از پوشش، برای سطوح مسطحی چون سقف است.

سقف کشسان

مزایا و ویژگی های سقف کشسان

  • ضد آب و رطوبت.
  • ضد قارچ و باکتری.
  • دارای طول عمر ۵۰ ساله.
  • امکان چاپ تصاویر دلخواه.
  • دارای قابلیت شستشو و تمیز کردن.
  • توانایی تحمل وزن تا ۲۰۰ کیلوگرم.
  • قابلیت استفاده در هر مکان و محیطی.
  • امکان چاپ انواع طرح ها با کیفیت بالا بر روی آن.
  • عایقی مناسب در برابر صوت (نوعی سقف آکوستیک است).
  • پارچه به کار رفته در سقف کشسان کاملا ایمن و ضدحریق است.
  • عرضه شده در مدل­ها و طرح های مختلف شفاف، نیمه شفاف، مات و براق.
  • امکان استفاده از تصاویر مختلف سقف کششی، برای کاور سقف و دیوارهای واحد.
  • قابلیت استفاده از چراغ­ های تزئینی هالوژنی و چراغ های معمولی برای نور پردازی.
  • نصب این سقف کششی به صورت یکپارچه انجام شده و جنبه­ی زیبایی و دکوراتیو دارد.
  • دارای ضخامتی از حداکثر ۸/۰ تا ۱ میلی متر، که در هر متر مربع حدود نیم کیلو گرم وزن دارد.

معایب استفاده از سقف کشسان

  • پارچه­ی آن دارای ضخامت مشخص است، بنابراین در برابر اجسام تیز باید محافظت شوند.
  • عدم دسترسی به پشت سقف. به این منظور که نمی­توان پشت سقف کاذب را خودتان تمیز کنید. برای این کار که توسط افراد متخصص انجام می­شود، باید لایه­ها را خارج و تمیز نموده و دوباره نصب کرد.
  • تشخیص نوع مرغوب از نامرغوب آن راحت نیست و تشخیص آن فقط توسط فرد متخصص و اهل فن ممکن است.

مراحل اجرا و نصب سقف کاذب کشسان

اجرای این نوع سقف­ها تخصصی است و باید توسط افراد متخصص و آشنا به کار انجام شود. همچنین نیازمند ابزار خاصی است. این ابزار عبارتند از: پروفیل­ها (دور تا دور محل نصب قرار داده می­شوند)، گیره­های نگهدارنده (در چهار طرف از محل اجرای سقف کشسان به صورت معلق قرار می­گیرند)، هیترهایی گرمادهی که توسط فردی با فاصله (به طوری که گرما باعث سوختن نشود) به سمت آن نگه داشته می­شود، در این مرحله فرد دیگری باید پوشش کشسان را نصب کند. در مرحله آخر و پس از اجرا سازه، باید قسمت های اضافی را جدا و زیبا سازی را اجرا نمود.

لازم به ذکر است که؛ هر لبه­ای نصب می­شود باید همزمان لبه­ی روبرویی آن نصب شود تا در نتیجه پارچه، تغییر حالت اصولی و درستی داشته باشد.

سقف کشسان

از سقف کشسان در چه  مکان­هایی می­توان استفاده کرد؟

این سقف­ها از مواد طبیعی و بدون سرب تولید شده و در محیط­هایی که دمای آن -۲۰ الی +۸۰ درجه سانتی گراد است تغییر حالت نخواهد داد. همچنین می­توان سیستم های نور پردازی و تهویه را با این نوع سقف کاذب ترکیب نمود. بنابراین سقف کششی را می­توان برای کاور سقف اصلی و حتی دیوار محیط هایی مثل: آشپزخانه و اتاق خواب، سالن غذا خوری، درمانگاه، استخر، سرویس های بهداشتی و مطب، مورد استفاده قرار داد تا محیط داخلی شیک، خاص و زیبا داشته باشیم.

سقف کاذب که به نوعی سقف ثانویه برای ساختمان محسوب می شود، در پایین سقف اصلی نصب شده و عیوب سقف را برطرف می­سازد. طراحی سقف های کاذب از جمله موضوعات جذاب در معماری به شمار می­آیند که با استفاده از آنها می­توان تغییری اساسی در دکوراسیون داخلی ساختمان ­ها به وجود آورد. این نوع سقف­ها با طراحی های منحصر به فرد و جذاب جلوه­ای زیبا به دکوراسیون داخلی بخشیده است.

سقف کشسان نیز نوعی سقف کاذب است که در اکثر منازل و ساختمان های امروزی می­توان نمونه های آن را در طرح های متنوع و جذاب شاهد بود. از جمله پرفروش ترین و محبوب ترین نمونه های این نوع سقف می­توان به: سقف کشسان مات، ترنسپرنت، ساتن، لاکر (براق)، برلیانت، باریسول، سه بعدی(۳D)  و فیبر نوری اشاره نمود.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.