Whatsapp

مشاوره رایگان

چوب بلوط

چوب بلوط

فهرست

معرفی چوب بلوط و استفاده آن در نجاری

وقتی نام چوب به میان می آید زاگرس نشینان بلوط در ذهنشان تداعی می شود.  درختی که نماد استقامت و مقاومت است. در طول سرما و گرما پابرجاست و همچنان برگ هایی سبز دارد. نسبت به شرایط محیطی مختلف بسیار مقاوم است. نجاران علاقه زیادی به این نمونه از چوب دارند.  به همین خاطر در قسمت های مختلف ساخت و ساز از آن بهره می گیرند. زیبایی و جذابیت ظاهری آن نیز سبب تولید محصولات نما دار شده است. از این بابت نیز مورد علاقه مصرف کنندگان خود قرار گرفته است. انواع و اقسام وسائل با آن تولید می شود. دنیای  بسیار متنوعی دارد. در ادامه مطلب به معرفی چوب بلوط و استفاده آن در نجاری می پردازیم.

بلوط

یکی از درختان کهن و البته بسیار محبوب در سرتاسر جهان درخت بلوط است. گونه های متعددی از آن را در نقاط مختلف می بینیم. از میان گونه های متعدد دو گونه معمول آن معرفی و استفاده می شوند.

چوب بلوط

  • بلوط قرمز: درختی بزرگ و قطور با چوب قرمز که مقاومت زیادی دارد. سختی بالا و توان تحمل در برابر آلاینده های محیطی مثل آلودگی شهری را دارا است. وسایل خانگی مثل کتابخانه و مبل از این متریال تهیه می شود.
  • بلوط سفید: شبیه به بلوط قرمز است. اما بلوط سفید چگالی بیشتر و در نتیجه سختی بیشتری دارد. بافت بلند تری داشته و نسبت به آب مقاومت بیشتری دارد. بزرگ و درشت بوده اما در قیاس بلوط قرمز برگ هایی پهن تر دارد. این مورد معمولا برای تهیه کف پوش گزینه مورد رضایت نجاران است.

جذابیت چوب بلوط

چوب بلوط برای نجاران، صنعت نجاری، معماران و کاربران بسیار محبوب است. آیا می دانید علل این اوج محبوبیت چیست؟؟ چرا در صنعت نجاری آن را بر موارد دیگر ترجیح می دهند؟ مگر این متریال طبیعی در خود چه خصلت هایی نهفته است؟

  1. فولادی

استحکام و توان بالا در هر چیزی را به فولاد تشبیه می کنند. فولاد نهایت مقاومت را دارد. سختی و استحکام زیادی را به خود اختصاص می دهد. جالب است اگر بدانید به چوب بلوط صفت فولادی را نسبت داده اند. بسیار مقاوم و سخت است. این سختی را از بافت و نوع ساختار خود دارد. در عین داشتن سختی، پرداختن آن ساده است. بعد از پرداختن، جلوه بسیار زیبایی پیدا می کند. به همین خاطر بسیار مورد توجه صنعت نجاری است. این درخت قرن هاست که سمبل و نماد قدرت است.

وسایل با بلوط

  1. طیف رنگی

رنگ چوب بلوط خاص و منحصر به فرد است. طیف رنگی آن و داشتن رگه های زیبا غیر قابل انکار است. این نوع چوب از زیبایی و اصالت ظاهری برخوردار است. در کنار طیف رنگی متنوع طرح های زیبا و رگه های جذاب دارد. این موضوع بر جلوه ظاهری محصولات افزوده است.

معایب چوب بلوط

همان طور که گفتیم چوب بلوط از نمونه مواد بسیار محبوب و پر طرفدار است. دلایل این موضوع در عنوان قبلی بیان شد. اما در این حال با یک سری معایب در ساختار آن نیز برخورد می کنیم. حالا به نظر تان این عیوب تا چه حد از ارجحیت و برتری آن کاسته است؟؟ نجاران و معماران برای کنار گذاشتن این معایب راهکارهایی را مورد استفاده قرار داده اند. به همین خاطر است که معمولا از آن ها سخنی به میان نمی آید.

  1. تغییر رنگ چوب بلوط

نور خورشید بر تنه درختان و رنگ آن اثر گذار است. دامنه اثر گذاری آن بر درختان و چوب های مختلف متفاوت است. بلوط تحت تاثیر نور خورشید شروع به کدر شدن و تیرگی می کند. پرتو های فرابنفش با همکاری گاز اکسیژن در این تغییر رنگ سهیم هستند. البته این تغییرات به مرور زمان رخ داده و بسیار کند هستند. آن چنان که شاید حتی فرد مصرف کننده متوجه آن نشود. برای حل این عیب از رنگ های ضد اشعه فرابنفش استفاده می شود. این رنگ های پوششی باعث دفع این اشعه های مضر شده و اجازه تاثیر بر چوب را نمی دهد.

  1. تاثیر منفی آب

گفته می شود که چوب بلوط نسبت به آب مقاوم است. شاید بر همین اساس است که برای ساخت کشتی در دریا استفاده می شود. اما آیا در هر محیطی با هر درجه مرطوبی می توان از آن بهره برد؟؟؟ اگر بخواهید از آن به صورت کاملا طبیعی در محیط مرطوب استفاده کنید، پاسخ منفی است. بدون وجود رنگ پوششی و مواد محافظتی به مرور دچار آسیب خواهد شد. همان کشتی به دفعات توسط مواد محافظتی پوشش داده می شود. بنابراین حتما این نکته را مد نظر قرار دهید. با این راهکار با آن به مشکل بر نمی خورید. در صنعت نجاری این شگرد یک راه حل معمول است.

کاربرد در نجاری

چوب بلوط برای ساخت وسائل مختلفی در اختیار نجاران و معماران قرار می گیرد. یکی از کاربردهای وسیع آن در صنعت مبلمان و میز و صندلی است.  محصولات خواب و سرویس تخت خواب نیز از آن ها تهیه می شود. نجاران پرداخت کاری آن ها را بسیار دوست دارند. ابزار و وسایل دکوری و کاربردی تولید می کنند. کشتی و کف پوش نیز از دیگر موارد استفاده آن در این صنعت پر رونق است. برای ساخت کابینت و کمد نیز گزینه مناسبی می باشد. دامنه استفاده از آن بسیار گسترده است.

چوب بلوط یکی از قدیمی ترین و البته پر طرفدار ترین چوب ها در صنعت نجاری است. ویژگی های آن از جمله مقاومت بالا و زیبایی در کنار قابلیت پرداخت مد نظر است. برای افزایش دوام و محافظت بیشتر نیز از مواد پوششی و محافظتی برای آن استفاده می کنند. گران بودن این متریال به دلیل خصلت های منحصر به فردش است.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.