Whatsapp

مشاوره رایگان

مینیمال در دکوراسیون داخلی

ویژگی های سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

فهرست

سبکی مدرن و زیبا ، سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

همانطور که میدانید کلمه مینیمال یک واژه‌ لاتین است. معنای لغوی minimal  حداقل می باشد. اما معنی مینیمال در دکوراسیون و طراحی داخلی به نوعی سبک در هنر معماری اطلاق می‌ شود. معماری مینیمالیستی بر محدودیت استفاده از عناصر برای دستیابی به بیشترین مزایا و فواید تکیه دارد. در ادامه ویژگی های سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی را بررسی می کنیم.

اصطلاح مینیمالیست با توجه به محل کاربرد آن به معنی حداقلی و استفاده بردن از حداقل‌ ها می باشد. به همین منظور مینیمالیست‌ها به ساده بودن و ساده گرایی نیز معروف هستند.

در هنر نیز مینیمالیسم به معنی یک سبک هنری می باشد که هنرمند، طرح یا اثر خود را با ساده ‌ترین و کمترین ویژگی ‌ها و جزییات به صحنه ظهور می رساند.

پس می‌ توان گفت ساده گرایی همان مینیمالیسم بوده و در صنعت دکوراسیون نیز به معنی ساده‌ تر کردن فضا و محیط و جهت استفاده حداقلی از لوازم در هر بخش سبک مینیمال می باشد.

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

سبک مینیمال امروزه یکی از سبک‌ های معتبر دکوراسیون داخلی در سطح دنیا به حساب می آید.

 

تاریخچه رواج مینیمالیسم به زمانی برمیگردد؟

برای اولین بار در دنیا استفاده از سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی ، در دهه ۱۹۲۰ میلادی در معماری خانه ها و منازل آغاز گردید و پس از آن، در  مدت زمانی کوتاهی به دکوراسیون داخلی منازل نیز راه یافت.

در واقع پیشگامان این سبک با استفاده از اصل کمترین و بیشترین است و با تاکید بر شکل و ظاهر ساده مبلمان،  دکوراسیون، ضرورت و کارایی آن ها را در چیدمان منزل، فضایی ساده، آرامش بخش، محیطی منظم و بدون هیچ گونه در هم ریختگی به وجود می آوردند که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفت است.

به طور کلی تاریخچه اصلی مینیمالیست به قرن بیستم برمی گردد. مینیمالیست تنها در معماری کاربرد ندارد، بلکه می توان از مینیمالیسم به عنوان یک جنبش هنری یاد کرد که در تمام زمینه های هنری و طراحی می ‌تواند کاربرد داشته باشد.

اصطلاح مینیمالیسم در ۱۹۶۵ میلادی توسط ریچارد وولهایم مطرح شد و کم کم این اصطلاح همه گیر شد.

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

پدید آوردندگان و طراحان مینیمالیسم به دنبال چه چیزی هستند؟

طراحان بزرگ سبک مینیمالیستی علاقه زیادی به فضاهای باز، ساده و پاکیزه دارند. این طراحان از مهم‌ ترین عناصر ممکن برای رسیدن به مقصود خود استفاده می ‌کند.

طراحان سبک مینیمالیستی معتقد هستند هر چیزی را که در طراحی دکوراسیون داخلی کاربردی ندارد، قطعاً باید کنار گذاشت.

اصلی ترین مسئله در چیدمان عناصر اصلی و ضروری می باشد تا با این کار بتوان از حداکثر فضا در عین سادگی بهترین استفاده را نمود. در این سبک عبارت ‌هایی مانند ساده گرایی و حداقل گرایی بسیار  استفاده می گردد.

در واقع طرفداران سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی افرادی می باشند  که با مصرف گرایی و تجمل گرایی در مبارزه هستند و می خواهند با هزینه کردن حداقل ها، حداکثر زیبایی و جذابیت را در عین سادگی  بکار بگیرند.

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

عمده ترین شاخص ها و ویژگی های سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی چیست؟

طرح های مینیمالیستی، مانند دیگر طرح های قابل استفاده در دکوراسیون و طراحی داخلی منازل دارای ویژگی هایی خاص و مختص به خود می باشند که همین ویژگی هاست که سبب متمایز شدن آنها نسبت به سایر شیوه های دکوراسیون شده است.

مهمترین و با ارزش ترین  خصیصه این سبک دکوراسیون ساده گی و خالی تجمل گرا بودن این شیوه هست. ما ویژگی های دیگری نیز برای طراحی مدرن مینیمالیستی را می توان برشمرد که مهمترین آنها شامل موارد زیر هست.

مهم ترین ویژگی های سبک مینیمال:

  • سادگی در فرم و عملکرد
  •  پوشش ساده دیوارها بدون پیچیدگی
  • فضاهای باز، تمیز و پر از نور
  • جزئیات ساده بدون نیاز به دکوراسیون
  • استفاده استراتژیک از مواد و سازه ها برای ایجاد علاقه بصری

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

مهمترین فاکتورها در طراحی مینیمالی چیست؟

سادگی در چیدمان

در طراحی مینیمالی  اولین چیزی که مد نظر قرار می گیرد ساده گی در ساختار و چیدمان وسایل است. رعایت این اصل در هر جایی از خانه، کار آمدی بودم آن ها سبب می شود این نحوه دکوراسیون نسبت به بقیه بیشتر جلب توجه کند.

استفاده بهینه از فضا

دیگر فاکتور مهم در دکوراسیون مینیمالی این است که طراحان سعی می کنند از فضای موجود حداکثر استفاده را کرده و به هیچ عنوان آن را هدر ندهند. همچنین تلاش می کنند فضاهای مرده و بلا استفاده را به حداقل ممکن برسانند.

توجه به نیاز ها

به طور کلی  هر آن چیزی که در ساختار و محیط خانه در طراحی مینیمالیست بوجود می آید بر اساس نیاز ساکنان خانه می باشد. در این شیوه از دکوراسیون معمولا دیوارهای داخلی محدود و ساده هستند. برای رنگ آمیزی از رنگ های روشن و تقریبا سفید استفاده می شود.

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

سادگی وسایل

همچنین سعی می کنند که پنجره ها تا حد ممکن بزرگ باشند و از پرده های ساده و توری برای آنها استفاده گردد. حتی المقدور سعی می شود وسایل ساده تر و جمع و جور تر استفاده شود. چراغ ها و لوستر ها حذف و هالوژن ها و چراغ های مخفی نصب می شوند. از تخت خواب های ساده استفاده میشود.

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

مبلمان در سبک مینیمالیست

یکی دیگر از مهمترین موارد مورد توجه در طراحی دکوراسیون داخلی خانه مربوط به مبلمان است. مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک مینیمالیستی اهمیت بسیار ویژه‌ ای دارد.

به طور کلی مهمترین اصل در انتخاب مبل توجه به کارآمدی و کارایی مبل می باشد. به عبارتی دیگر تا زمانی که دلیل کاملاً موجه برای خرید یک مبل وجود نداشته باشد. برای یک خانه مینیمالیستی مبلی تهیه نمی‌شود.

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

در هنگام خرید مبل به موارد زیادی در فضا توجه می‌شود مواردی چون رنگ، نور و غیره در انتخاب نوع مبل تأثیر بسیار زیادی دارد. پرکاربردترین مبل مینیمالیستی مبل های مکعبی و گوشه دار است. البته امروزه مبل های بسیار زیادی در سبک‌ های مینیمالیست طراحی شده و با به بازار عرضه می گردد. این مبل ها  که بسیار راحت، بسیار ساده و بسیار زیبا طراحی می‌شوند، فضای بسیار محدودی را اشغال می‌کند.

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

تزیین با وسایل کم

معمولا در خانه های با طرح مینیمالیستی وسایل زیاد و لوازم تزیینی تجمّلی مشاهده نخواهد شد، یک گلدان یا یکی دوتا تابلو ساده برای تزیین وجود دارد و فضای خالی به وضوح قابل مشاهده است واین خالی بودن حس آرامش و رهایی را براحتی  به بینند القا می کند.

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

۳/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.