Whatsapp

مشاوره رایگان

چوب سرو

چوب سرو

فهرست

چوب سرو

چوب سرو هنگام برش عطر دلپذیری دارد، سرو درختی همیشه سبز و بدون خزان است از گونه های برگ سوزنی و از تیره مخروطیان می باشد. به عنوان درخت ملی ایران در فهرست درختان ملی جهان به ثبت رسیده است. درختی بسیار مقاوم است که در شرایط سخت آب و هوایی و زیست محیطی دوام می آورد. درخت سرو در صورت فراهم بودن شرایط محیطی قابلیت رویش در اکثر مناطق آب و هوایی را دارد. بهترین شرایط برای رشد این نوع درخت آب و هوای معتدل و مرطوب می باشد. ارتفاع درخت سرو در نهایت رشد ممکن است به ۱۰ تا ۲۰ متر برسد

ویژگی ها و ساختار چوب سرو

رنگ بافت چوب سرو معمولا زرد مایل به قهوه ای می باشد، که در فصل سرما تیره تر هم می شود. درخت سرو چوب نسبتا سبک با بافتی نرم است که استحکام نسبتا خوبی داشته و از انعطاف پذیری مطلوبی برخوردار می باشد و برای استفاده در خراطی ایدآل است. این نوع چوب  مقاومت خوبی در برابر آفت ها دارد. گره های قهوه ای مایل به قرمزی که بر سطح چوب سرو وجود دارد باعث شده است تا زیبایی این نوع چوب بیشتر شود و برای استفاده در کارهای تزیینی مناسب باشد. این چوب حاوی نوعی روغن است که باعث دفع رطوبت شده و مانع جذب آب به بافت چوب می شود. همچنین وجود این نوع روغن در بافت چوب بطور طبیعی چوب را در مقابل پوسیدگی و حشرات مقاوم می کند. بافت چوب سرو نسبت به چوب های دیگر از این مزیت برخوردار است که می تواند نقش عایق گرما و سرما داشته باشد.

 

چوب سرو

چوب سرو چه کاربرد هایی دارد؟

از چوب سرو برای دکوراسیون، نماسازی ساختمان، ساخت گیتار های فلامنکو و دیگر سازه ها استفاده می شود.  سرو به دلیل مقاومت و استحکام نسبتا خوبی که دارد برای ساخت مبلمان، میز و صندلی های که در فضای باز استفاده می شوند کاربرد دارد. از چوب سرو همچنین برای ساخت صفحه صوتی گیتار آکوستیک استفاده می شود. از رایحه و عطر این چوب برای ساخت عطر های مختلف استفاده می گردد و در صنایع عطر سازی کاربرد دارد . به دلیل عطر و رایحه ای که این نوع چوب دارد از آن برای ساخت سازه هایی مثل کمد لباس و کشو استفاده می شود و اینکار باعث می شود هر بار  که کشو یا درب های کمد باز شوند رایحه خوشبویی در فضا منتشر شود.

میز سرو

انواع درخت سرو

درخت سرو دارای گونه های زیادی می باشد که بعضی از گونه های آن به صورت جنگلی و خودرو هستند که برای استفاده در صنایع چوب مورد استفاده قرار می گیرند و بعضی از آن ها بیشتر برای زیبایی فضاهای مختلف کاشته و پرورش داده می شود. در ادامه به تعدادی از سرو هایی که مشهور تر بوده و بیشتر مورد توجه هستند اشاره می شود.

درخت سرو ناز

درخت سرو ناز درخت همیشه سبز و بدون خزان است که با توجه به شرایط اقلیمی تا ۲۰ متر هم رشد می کند. سرو ناز ظاهری هرمی و خمره ای شکل دارد چوبی سفت و سخت دارد که در صنایع چوب مصرف می شود. چوب این نوع سرو از کیفیت بالایی برخوردار است و از آن در نجاری، ساختمان سازی، سقف کوبی و قفسه های چوبی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع درخت بیشتر در شمال ایران رویش دارد. چوب درخت سرو ناز در میان گونه های مختلف این نوع درخت نسبت بقیه گونه ها به دلیل ویژگی هایی که دارد  پرمصرف تر می باشد.

سرو زر بین

سرو زر بین دارای برگ های سوزی شکلی می باشد و اگر شرایط مطلوبی داشته باشد ارتفاع آن  بین ۲۰ تا ۳۰ متر در نوسان خواهد بود. سرو زر بین مثل همه سرو ها بدون خزان و همیشه سبز می باشد. این نوع درخت بیشتر در نواحی سرد رشد می کند. شاخه های این نوع درخت به رنگ قهوه ای روشن مایل به خاکستری می باشد. چوب این نوع درخت از مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی برخوردار می باشد. پوست تنه این نوع درخت الیاف دار و تا حدودی نرم است شیار هایی به شکل در هم تنیده، شبکه ای و چروکیده بر روی آن به چشم می خورد.

درخت سرو شیراز

سرو شیراز درختی مخروطی شکل، نوک تیز و بلند و باریک است به طوری که تا سطح زمین را می پوشاند. درخت سرو شیرازی درختی دو پایه است در شیراز بیشتر از این نوع درخت برای آراستگی فضای سبز استفاده می شده است.

درخت سرو سیمین

درخت سرو سیمین درختی زیبا و زینتی است که رشدی سریع دارد. این نوع درخت بومی آریزونا و کالیفرنیا می باشد.  ارتفاع آن بین ۱۰ تا ۱۵ متر در نوسان می باشد و از جمله  درختان سرو معطر است.  چوب این نوع سرو در برابر فرسایش بسیار مقاوم است و از آن بیشتر برای درست کردن حصار استفاده می شود.

۴.۶/۵ - (۱۰ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.