Whatsapp

مشاوره رایگان

راه های یادگیری نجاری

یادگیری نجاری

فهرست

راه های یادگیری نجاری

نجاری هم مثل همه هنرهای دستی طرفداران  خاص خود را دارد، طرفداران نجاری به دو سته بزرگ تقسیم می شوند، عده ای که نجاری را به عنوان یک حرفه انتخاب می کنند تا بتوانند هم  به عنوان یک شغل از آن کسب در آمد کنند و هم بتوانند در رشته مورد علاقه خود فعالیت نمایند تا بتواند نبوغ و استعداد های خود را شکوفا کنند. ولی گروه دوم  افرادی هستند که علاقمند به یادگیری نجاری و فعالیت در این رشته بوده و فقط به خاطر علاقه و دوس داشتن این حرفه جذب آن می شوند و تقریبا به صورت غیر حرفه ای به این کار مشغول می گردند. ممکن است خرده کاری های خود و دیگران را هم بتوانند انجام دهند باید به این نکته توجه داشت که در نجاری به صورت حرفه ای به دلیل تجربه بالا و کار آزموده بودن کیفیت کار بالاتر می باشد.

هدف از نجاری چیست ؟

قبل از یادگیری نجاری ابتدا باید مشخص شود که هدف و مقصود فرد از ورود به این رشته از فعالیت ها چیست. همچنین باید مشخص شود که در چه سطحی دوست دارد این کار را  فرا بگیرد و ادامه بدهد.‌ آیا هدف از آموزش و یادگیری نجاری برپایی کارگاه تجاری نجاری و ساخت به شکل سری سازی است، یا هدف از یادگیری نجاری برپا کردن یک کارگاه نجاری است که قصد دارد فعالیت های خود را به سمت ساخت سازه های سفارشی و لوکس هدایت کند.

برای  یادگیری نجاری چگونه باید آغاز کرد؟

برای یادگیری نجاری ابتدا باید فرد از نظر شرایط جغرافیای محل زندگی خود را بررسی کند و ببیند آیا در محل زندگی یا نقاط نزدیک به محل زندگی او کار گاه های بزرگ و کوچک نجاری وجود دارد، که بتواند برای یادگیری به آن ها مراجعه کند،  یا خیر و اگر وجود دارد ابتدا باید پرس و جو کند که صاحبان کارگاه های آنجا می تواند شرایط آموزش برای افراد غیر کارگر را در کارگاه خود فراهم کنند یا باید به عنوان کارگر صفر وارد کارگاه شده و با توجه به ممارست، هوش و ذکاوت خود این کار را یاد بگیرند،  یا صاحب کارگاه در قبال پرداخت مزد کمتر تعهد می کند که در صورت خواست و علاقه متقاضی، در حین کار فن و فوت کار را هم به شخص متقاضی آموزش دهد.

یکی دیگر از راه های یادگیری نجاری، در صورت فراهم نشدن شرایط آموزش به شکل سنتی، شرکت در کلاس های فنی و حرفه ای یا دوره های مختلف آموزشی است که به صورت خصوصی در اقصی نقاط کشور هنرجو می پذیرند. همچنین اگر افرادی باشند که به کار نجاری علاقمند باشد و از توان مالی کافی برای شرکت در کلاس های آموزشگاه های خصوصی برخوردار نباشند می توانند با پیگیری و رصد روال آموزشی سازمان فنی و حرفه ای از طریق مراجعه حضوری یا جستجو در فضای مجازی، با شناسایی مراکز فنی که آموزش این رشته را در دستور کار خود دارند مراجعه کرده و نسبت به زمان و چگونگی برگزاری کلاس ها اطلاعات لازم را به دست بیاورند و در صورت مساعد بودن شرایط نسبت به ثبت نام و شرکت در کلاس ها اقدام نمایند.شاید افراد مختلف معتقد باشد که به دلیل کوتاه بودن این دوره های آموزشی، از نظر یاد گیری نمی تواند برای افراد متقاضی یادگیری نجاری مفید باشد. اما اگر به صورت واقع بینانه و معقول به مسئله توجه شود مشخص می شود که اگر کسب تجربه ای در صنعت چوب نداشته باشد بهتر است برای شروع آموزش و یادگیری از مراکز فنی و حرفه ای،  آموزش فرد آغاز گردد.‌  چون در این مراکز بنا بر چهارچوب آموزش در مراکز علمی، مبانی اولیه نجاری به صورت اصولی و علمی آموزش داده می شود و معمولا در پایان این دوره های آموزشی از فرد متقاضی امتحان علمی و عملی گرفته می شود و درصورت کسب امتیاز لازم مدرک معتبر در این زمینه دریافت می کنند.

این نوع مدارک معمولا بنا بر نوع آموزش به دو گروه درجه یک و درجه دو تقسیم می شوند.‌ حتی اگر افرادی وجود داشته باشند که نتواند از هیچ یک از انواع راه های مختلف یادگیری نجاری برخوردار باشند و شرایط برای آنها فراهم نباشد تا بتوانند از مراکز دولتی یا خصوصی برای آموزش استفاده کنند می توانند از محصولات آموزشی ویدئویی استفاده کنند. هرچند این روش ممکن است گزینه ای ایدآل برای این کار نباشد ولی استفاده از آن ها برای آموزش می تواند مفید و قابل اعتنا باشد. شاید امروز آموزش گرفتن از طریق فضای مجازی هم برای یادگیری نجاری مفید باشد و با مراجعه به شبکه های مجازی یا سایت های آموزشی که در این زمینه فعالیت می کنند به توان آموزش و مهارت های لازم را برای نجاری را به دست آورد.‌

 

راه های یادگیری نجاری

پس از فرا گرفتن آموزش های مقدماتی نجاری کار آموز چه باید بکند؟

همانطور که گفته شد اگر فرد یا افرادی نتوانستند از طریق سنتی و حضور در کارگاه های مختلف نجاری به هدف خود در آموزش نجاری دست پیدا کنند و شیوه آموزش از طریق آموزشگاه های خصوصی و دولتی را برای این کار مناسب دیدند یا در نهایت به آموزش از طریق فضای مجازی رضایت دادند نباید گذراندن این دوره ها را به عنوان پایان کار در نظر بگیرند. بلکه باید سعی کنند با حضور در کارگاه های مختلف حتی با پرداخت هزینه نسبت به آموزش عملی و کسب تجربه در این کارگاه ها اقدام کنند تا آهسته، آهسته به آن ها اجازه فعالیت داده شود و هم ترس آن ها از کار بریزد و هم بتوانند به صورت عملی کار کنند تا دست آن ها به کار با ابزار مختلف عادت نماید و قلق کار را یاد بگیرند تا در آینده به قول معروف دچار مشکل فوت کوزه گری نشوند.

برای پیشرفت و یادگیری کار نجاری به چه نکاتی باید توجه شود؟

برای یادگیری کار ابتدا باید صبور بوده و به حوصله روند کار و آموزش طی شود، اگر کسی قرار باشد نجاری را به شکل خوب یاد بگیرد باید در آغاز راه کسب درآمد آنچنانی را از فکر خود خارج کند، در زمان آموزش، کار آموز باید پرسشگر باشد و  هوشیارانه و با زیرکی اصول و فنون کار را بیاموزد، کار آموز نباید از کار بترسد یا فراری باشد بلکه باید با وسواس و سماجت برای یادگیری کار تلاش کند و بیش از وظیفه محوله به خود،  کار کند.

برای یادگیری نجاری چه دوره زمانی برای اینکار کفایت می کند؟

زمان لازم برای یادگیری نجاری به تناسب افراد مختلف و شیوه آموزش ممکن است متفاوت باشد ولی به صورت خوشبینانه در صورت فراهم بودن شرایط، ارائه آموزش مناسب، هوش، زکاوت و پیگیر بودن فرد متقاضی ممکن است  فرا گرفتن و یاد گیری این کار در حد یک استادکار مبتدی در حدود یک سال زمان بر باشد.‌

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.