Whatsapp

مشاوره رایگان

چوب ماسیو

چوب ماسیو

فهرست

چوب ماسیو چیست؟

چوب ماسیو از چوب های است که به صورت باقیمانده انواع درختان در طبیعت موجود می باشد و تقریبا یکی از انواع چوب های مرکب محسوب می شود. برای ساخت یک سازه با چوب ماسیو ممکن است لازم باشد از قطعات باقی مانده چند نوع درخت استفاده شود. چوب ماده ای با بافت و ساختار فیبری و متخلخل است که در ریشه و ساقه گیاهان چوبی یافت می شود. چوب ترکیبی طبیعی از الیاف سلولزی است که از استحکام کششی نسبتا بالایی برخوردار بوده و در بستری از لیگنین قرار گرفته اند که باعث مقاوم شدن آن ها در مقابل فشار می شود. در گذشته از چوب به طور مستقیم برای ساخت انواع سازه ها یا به عنوان سوخت استفاده می شده است ولی امروزه از چوب به عنوان منبع تولید سلولز خالص سازی شده و مشتقات آن مانند سولفان و استات سلولز استفاده می شود یعنی تا حد ممکن سعی می شود به اشکال مختلف از چوب های موجود در طبیعت استفاده شود.

 

چوب ماسیو

تفاوت چوب‌ ماسیو و چوب های مهندسی شده؟

چوب های مهندسی شده از چوب های غیر طبیعی و مرکب هستند که از ضایعات چوب درست می شوند، روال تهیه آن ها مثل چوب ماسیو می باشد چون چوب های ماسیو هم از قطعات اضافه چوب  باقی مانده در طبیعت تهیه شده و پس از فراوریی آماده استفاده می شوند.‌  هرچند چوب های مهندسی و ماسیو هر دو از قطعات اضافه چوب ها تهیه می شوند اما از نظر ساختار و کاربرد با هم  متفاوت هستند.

چوب های فرآوری شده طوری درست می شوند که شبیه چوب بوده و ظاهری زیبا و فریبنده دارند و معمولا ظاهر خارجی این نوع از چوب ها طوری طراحی می شود که ظاهر و الگوی بافتی چوب را داشته باشند،  چوب مهندسی شده فرآورده هایی چوبی  هستند که با استفاده از مخلوطی از الیاف چوبی، خاک اره، چسب و مواد شیمیایی  درست می شوند که در اثر پرس و فشار به تخته های چوب با ابعاد مختلف تبدیل می شود.

از مهمترین انواع چوب مهندسی شده  می توان  به تخته های فیبر با دانسیته متوسط یا ام دی اف اشاره کرد،  تفاوت چوب ماسیو با چوب های مهندسی شده در این است که چوب ماسیو می تواند با گذشت زمان ظاهر خود را حفظ کند و هرچه عمر آن بیشتر باشد به یک پتینه زیبا تبدیل می شود. این نوع چوب به هر شکلی که آسیب ببیند این قابلیت را دارد که به راحتی تعمیر و ترمیم شود و به حالت اولیه خود باز گردد.

اما چوب های مهندسی شده بسیار آسیب پذیر بوده و ممکن است آسیب های که در اثر خراش یا نم به آن ها وارد می شود غیر قابل ترمیم باشد. چوب های مهندسی شده  مانند چوب های طبیعی دچار همکشیدگی و وا کشیدگی نمی شوند. از چوب های مهندسی شده نمی توان برای ساخت سازه در فضای بیرون و باز استفاده کرد. همچنین سازه های ساخته شده از چوب مهندسی شده در مقابل آب و نم آسیب پذیر بوده و از دوام خوبی برخوردار نمی باشد.

این چوب ها با مدیریت چوب های جنگل به دست می آیند و برای تولید آن ها انرژی کمتری صرف می شود ولی در تولید چوب های مهندسی از فرم آلدهید استفاده می شود که ماده ای سرطان زا و بالقوه سمی است. اغلب فرم آلدهید بخشی از ترکیب چسب مورد استفاده در فرایند ساخت فرآورده های مرکب می باشد. چوب های ماسیو به دلیل طبیعی بودن از مقاومت و دوام بیشتری برخوردار می باشند.‌

چوب ماسیو چگونه چوبی است؟

طبیعی ترین چوب ترکیبی چوب ماسیو می باشد و روش تولید این چوب بدین شکل است که قطعات متعدد باقیمانده درختان مختلف در کنار هم قرار گرفته و طی یک فرایند مشخص بهم متصل و فراوری می شوند. در این روش الیاف با رویش طبیعی حفظ می شود. تخته های چوبی و مبلمانی که با چوب ماسیو ساخته می شوند فاقد گره و ترک خوردگی هستند.

چوب های ماسیو ممکن است با تغییرات حرارتی و رطوبتی دچار مشکل شوند که برای غلبه بر این مشکلات به فرآوری پیچیده ای نیاز دارند و هرچه عمل فرآوری  آن ها از کیفیت بالاتری برخوردار باشد به طبع قیمت فرآورده بالاتر خواهد رفت.

الوار ماسیو

الوار ماسیو از قطعات چوب در ابعاد یکسان ساخته می شود که  با چسب در کنار هم قرار گرفته و در حقیقت مونتاژ می شوند. در این نوع فرآوری قسمت های  آسیب دیده چوب حذف می شود. معمولا به دلیل آسیب پذیر بودن این نوع چوب  از الوار ماسیو  بیشتر در میز آشپزخانه و سازه های داخلی استفاده می شود. به دلیل ساده تر بودن ساختار شکل دهی به الوار ماسیو قیمت آن ها از چوب ماسیو ارزان تر می باشد.

 

میز آشپزخانه ماسیو

مراحل استفاده از چوب انواع درختان

امروزه با پیشرفت هایی که در عرصه صنایع چوب اتفاق افتاده است برای حفاظت از منابع طبیعی و جنگل های که نقش شش و سیستم تنفسی را برای جهان بازی می کنند سعی می شود تا حد اکثر استفاده از چوب درختان جنگلی به عمل بیاید تا بتوانند مصرف چوب را در سطح جهان در مقابل استفاده بیش از حدی از آن ها می شود به تعادل برسانند. برای این کار اولین مرحله در استفاده از چوب های درختان جنگلی آن است که چوب ها برش زده شده و برای استفاده در اختیار صنایع چوب قرار داده می شود.

در مرحله بعد برای به تعادل رساندن مصرف سعی می شود حداکثر استفاده از چوب های ضایعات و پسماند بشود که در این روش قطعات چوب بزرگتر برای استفاده در چوب ها و الوار ماسیو استفاده می شود و از خاک اره ها و چوب های خیلی خرد و به درد نخور تر برای ساخت چوب های نئوپان،  ام دی اف و انواع تخته های مهندسی شده استفاده می شود.

در نهایت از چوب های ضایعاتی که در صنایع چوب استفاده ای نداشته باشند یا اضافه بر میزان مصرف باشند در صنایع کاغذ و مقوا استفاده می شود به این ترتیب سعی می شود تا از تمام ظرفیت های چوب استفاده شود و بافت سبز و جنگلی کره زمین کمتر در معرض تهدید و نابودی قرار گیرد.

چوب های ماسیو برای ساخت چه وسایلی کاربرد دارد؟

از چوب ماسیو بیشتر در صنایع مبلمان سازی استفاده می شود. هرچند مبلمانی که با چوب ماسیو ساخته می شود از کیفیت بهتری نسبت به انواع چوب برخوردار می باشد،  اما باید توجه داشت که قیمت این نوع از مبل از انواع دیگر گرانتر تمام می شود،  دلیل گران بودن این نوع مبل،  محدود بودن بازار عرضه مواد اولیه و تقاضای بیشتر از حد برای چوب موجود در بازار می باشد.

با کیفیت ترین نوع مبلمان ماسیو از جنس درختان سخت چوب می باشد و چون رشد درختان سخت چوب از انواع دیگر کند تر است به همین دلیل عرضه باقیمانده تنه درختان سخت چوب به شکل ماسیو در بازار محدود تر می باشد چرا که هر قطعه از چوب ماسیو باید با ویژگی های خاصی بریده و تهیه شود.

چوب ماسیو چیست؟

چوب ماسیو از چوب های است که به صورت باقیمانده انواع درختان در طبیعت موجود می باشد و تقریبا یکی از انواع چوب های مرکب محسوب می شود. برای ساخت یک سازه با چوب ماسیو ممکن است لازم باشد از قطعات باقی مانده چند نوع درخت استفاده شود. چوب ماده ای با بافت و ساختار فیبری و متخلخل است که در ریشه و ساقه گیاهان چوبی یافت می شود.

تفاوت چوب‌ ماسیو و چوب های مهندسی شده؟

چوب های مهندسی شده از چوب های غیر طبیعی و مرکب هستند که از ضایعات چوب درست می شوند، روال تهیه آن ها مثل چوب ماسیو می باشد چون چوب های ماسیو هم از قطعات اضافه چوب باقی مانده در طبیعت تهیه شده و پس از فراوریی آماده استفاده می شوند.‌ هرچند چوب های مهندسی و ماسیو هر دو از قطعات اضافه چوب ها تهیه می شوند اما از نظر ساختار و کاربرد با هم متفاوت هستند.

۴.۸/۵ - (۱۰۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.