Whatsapp

مشاوره رایگان

چوب تبریزی

چوب تبریزی

فهرست

چوب تبریزی

درخت تبریزی، درختی بر گریز و خزان دار است که با بذر و قلمه تکثیر می شود. این نوع درخت میوه خوراکی ندارد و بیشتر به خاطر چوب که از آن بدست می آید کاشته می شود. درصورت فراهم بودن شرایط محیطی قابلیت رویش در اکثر مناطق آب و هوایی را دارد نسبت به سرما و کم آبی مقاوم است از زمان کاشت تا آماده برداشت شدن چوب تبریزی در حدود ۵ تا ۶ سال طول می کشد. به دلیل آنکه شاخه های این نوع درخت در عرض و اطراف درخت زیاد گسترش پیدا نمی کند، معمولا نهال های این درخت در فواصل کم و به صورت ردیفی کاشت می شود که پس از رشد منظره زیبایی را به وجود می آورد.

ساختار و مشخصات ظاهری درخت تبریزی

درخت تبریزی با بذر و قلمه تکثیر شده و به شکل درختی بلند قامت رشد می کند. درخت تبریزی ساقه ای راست و ایستا دارد ‌که به مرور رشد کرده و تنه آن کلفت تر می شود. پوست درخت تبریزی اکثرا سفید یا سبز رنگ است و با افزایش سن درخت تبریزی شیار های عمیق و نیم عمیقی در آن ظاهر شده و رنگ آن تیره تر می شود.  برگ های این نوع درخت لوزی شکل و به رنگ سبز براق و روشن است که درازای برگ های آن از پهنایشان بیشتر است،  در پاییز و زمان خزان رنگ آن زرد می شود.

ارتفاع این نوع درخت  نهایت رشد در صورت فراهم بودن شرایط طبیعی و محیطی بین ۱۵ تا ۵۰ متر در نوسان می باشد قطر این نوع درخت هم در نهایت رشد به حدود۲۵۰ سانتیمتر می رسد. به همین دلیل برای نگهداری درخت، ریشه های آن قوی و نفوذ گر است تا بتوانند تعادل درخت را حفظ کنند به خاطر این نوع ریشه کاشت درخت تبریزی در کنار دیوار، ساختمان و لوله های آب مناسب نمی شود. درخت تبریزی دارای سی گونه مختلف است و از مزیت های این نوع درخت رشد سریع آن است که در یک زمان نسبتا کوتاهی آماده برداشت می شود.

ویژگی ها و ساختار ظاهری چوب تبریزی

چوب تبریزی از نوع چوب های با بافت نرم است رنگ لایه بیرونی چوب تبریز سفید خامه ای است که ممکن است رگ هایی هم در آن وجود داشته باشد. رنگ مغز و بافت داخلی چوب تبریزی قهوه ای مایل به سبز کمرنگ تا سبزی زیتونی می باشد. بعد از برش خوردن تنه چوب تبریزی و قرار گرفتن تخته های برش خورده در معرض نور، رنگ سبز قسمت میانی آن به رنگ قهوه ای تیره تغییر رنگ می دهد. چوب تبریزی از نظر رنگ در رده چوب های با رنگ روشن قرار می گیرد.

گونه های مختلف این نوع چوب از تنوع کمی برخوردار می باشند و تقریبا این نوع چوب دارای دو رنگ سفید، کرم روشن با لک های قهوه ای و سیاه است. این نوع چوب دارای بافتی نرم و انعطاف پذیر است به همین دلیل چوبی نسبتا سبک به حساب می آید.

چوب  تبریزی به دلیل بافت نرمی که دارد چوب مستحکمی نیست و برای استفاده در کارهای پر فشار و یا ساخت سازه ای بسیار ظریف یا تزیینی برای دکوراسیون داخلی توصیه نمی شود‌ چون این نوع چوب  از شرایط پرداخت مناسب برای نقاشی برخوردار نمی باشد و ممکن است به فاصله کمی بعد از نقاشی دچار آسیب شود.

 

چوب تبریزی

چوب تبریزی چه کاربرد هایی دارد؟

از چوب تبریزی استفاده های زیاد می شود در گذشته های دور به دلیل نوع چوب این درخت که راست و ایستا است در خانه های قدیمی به عنوان تیر سقف استفاده می شده یا بیشتر به عنوان هیزم برای سوخت استفاده می شده است. امروزه هم از چوب تبریزی استفاده های گسترده ای می شود و از آن در ساخت مبلمان، کابینت آشپزخانه، جالباسی، انواع درب های چوبی، تابلو، نوار تزیینی دور لبه دیوار و وسایل چوبی حکاکی استفاده می شود.

اما با تمام این اوصاف  خیلی از افرادی که دست اندر کار چوب و فعال در صنایع چوب هستند معتقدند که چوب تبریزی بیشتر برای استفاده در خمیر چوب برای تولید کاغذ و استفاده در کارخانه های کبریت سازی، جعبه سازی و ساخت ادوات کشاورزی مفید و مناسب می باشد.

از چوب تبریزی برای ساخت ویلون و چنگ های بزرگ هم استفاده می شود.‌ چوب تبریزی در ساخت این نوع از الات موسیقی نقشی اصلی  و موثر دارد. این نوع چوب دارای بافت محکمی است و می تواند گزینه ای مناسب برای تولید نرده چوبی باشد.

چوب تبریزی از رنگ پذیری خوبی برخوردار بوده و چوبی با بافت نرم است،  معمولا چوب های نرم از چوب های سخت ارزان تر هستند به همین دلیل این نوع چوب گزینه ای مناسب برای استفاده برای پایه نرده و پلکان چوبی است که هم از دوام خوبی برخوردار است و هم قیمت نسبتا ارزانی دارد.

بجز استفاده از چوب درخت تبریزی چه استفاده های دیگری از این نوع درخت می شود؟

جدای از چوب درخت تبریزی که ۱۰ تا ۱۵ برابر درختان جنگلی چوب تولید می کند و به طور گسترده در نقاط مختلف جهان استفاده می شود. این نوع درخت دارای خواص دارویی و گیاهی هم می باشد علاوه بر آن به دلیل زیبایی ظاهری که این نوع درخت دارد در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است، درخت تبریزی گونه ای درخت مخروطی شکل است که باعث جذابیت و زیبایی فضاهای سبز می شود .

به دلیل آنکه نگهداری و مراقبت از این نوع درخت کار آسانی است باعث شده است که درخت تبریزی به عنوان یک گزینه مناسب برای کاشت در باغ ها و خانه های ویلایی مطرح باشد. البته در گذشت از این نوع درخت به عنوان فاصله و مرز حائل بین زمین های کشاورزی هم استفاده می شده است همچنین به دلیل شکل راسته و قد بلندی که این نوع درخت دارد می تواند به عنوان بادگیر و بادشکن هم استفاده شود.

۱/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.