Whatsapp

مشاوره رایگان

نئوپان

نئوپان چیست؟ انواع نئوپان روکش دار

فهرست

نئوپان

اگر به یک کارگاه نجاری و یا چوب بری بروید با ضایعات چوبی زیادی مواجه می شود. قطعات کوچک چوب، خاکه چوب و بقایایی که شاید در نگاه اول دور ریختنی باشند. اما آیا واقعا این ضایعات دیگر به درد بخور نیستند؟؟ در صنایع چوبی از این ضایعات به شکلی بهینه استفاده می کنند. برای ساخت و تولید یک نمونه از چوب های مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرند. کافیست کنار هم قرار گرفته و به هم متصل شوند.  یکی از چوب های مصنوعی تولید شده بدین طریق، نئوپان می باشد. محصولی که ساخته دست بشر بوده و اتفاقا بسیار هم کاربردی می باشد. این نمونه از چوب دارای ویژگی های منحصر به فردی است. مزایا و معایبی را به همراه خود دارد. در ادامه، این محصول مصنوعی مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد.

نئوپان چیست؟؟؟

پایه اصلی ساخت چوب مصنوعی از نوع نئوپان، چوب می باشد. البته منظور، بقایا و ضایعات چوبی هم چون خاک اره و بقایای برش می باشد. این مواد ابتدا باید به خوبی خشک شده و رطوبت گیری شوند.  بعد از این مرحله با رزین یا چسب ترکیب می شوند. این ترکیب بایستی به خوبی فشرده شود. فشردگی مداوم در ایجاد ترکیبی همگن و یکنواخت بسیار موثر می باشد. این عملیات و فرآیند در درجه حرارت بالا صورت خواهد گرفت. چندین بار فشرده سازی ترکیب مذکور انجام می شود. بعد از این مرحله و سرد شدن، به صورت ورقه هایی در خواهد آمد. این ورقه ها دارای ضخامت های گوناگونی هستند. در نهایت با کمک سمباده کشی دارای سطوحی صاف و صیقلی می شوند. از این پس، قابل استفاده خواهند بود. این محصول ساخته شده، همان نئوپان می باشد.

نئوپان

مزایا

  • اولین و مهم ترین مزیت نئوپان، کاربردی نمودن ضایعات چوب می باشد. به طوری که به شکلی کاملا کاربردی در خواهند آمد. به طور حتم، استفاده از بقایای به درد نخور در ساخت آن، سبب نزول قیمت آن شده است. بنابراین، نوعی متریال مصنوعی بوده که نسبت به چوب طبیعی ارزان تر است. حالا دیگر استفاده از آن، از نظر اقتصادی به صرفه تر خواهد بود.
  • وزنی سبک داشته و امکان جابجایی راحت تری دارد. بنابراین مشکل نقل و انتقال وسایل ساخته شده از آن را ندارید. برای ساخت وسایلی که نیازمند داشتن وزن پایینی هستند، بسیار مناسب است.
  • این نمونه از چوب امکان ورقه ای شدن در هر ابعادی را داراست. در صورتی که یک چوب طبیعی از این نظر دارای محدودیت می باشد. می توان ورقه هایی گسترده و بزرگ را از آن تهیه نمود.
  • این نمونه از چوب می تواند با ملامینه روکش شود. روکش ملامینه ضمن زیبایی بخشی، بر دوام آن نیز افزوده است. این قابلیت جزو مزیت های این نمونه محسوب می شود.

معایب

  • یکی از مواد اولیه در ساخت نئوپان، چسب یا رزین می باشد. این ماده جز مواد شیمیایی بوده و ناسازگار با محیط زیست می باشد. بنابراین این محصول مصنوعی نیز نمونه ای ناسازگار با طبیعت محسوب می شود. در صورتی که سازگاری با محیط زیست، جزو خصایص مثبت چوب طبیعی است. این عدم سازگاری زیستی یک ایراد و عیب برای این متریال می باشد.
  • یکی دیگر از معایب آن این است که استحکام و مقاومت چندان زیادی ندارد. درست است که توسط فشار و پرس حرارتی تولید شده است، اما باز هم مستحکم نیست. بنابراین انتظار تحمل وزن بالا و بار سنگین بر روی آن را نداشته باشید.
  • از نظر جلوه ظاهری و زیبایی در سطح پایینی قرار گرفته است. بنابراین چنان چه زیبایی کار برایتان بسیار حائز اهمیت است، سراغ آن نروید.
  • جذب رطوبت و آب، اثر نامطلوبی روی این نمونه از محصولات مصنوعی می گذارد. تورم ساختاری و پوسته پوسته شدن از عوارض این جذب ناخوشایند رطوبت می باشد. بنابراین، بایستی همواره آن ها را از آب و رطوبت دور نگه داشت. در محیط های مرطوب استفاده از آن ها درست نیست.

استفاده از نئوپان

تا این جا متوجه شدیم که نئوپان چیست. مزایا و معایب استفاده از آن شامل چه مواردی می باشد. اما آیا می دانید در چه مواردی از آن استفاده می شود؟؟ این محصول در صنعت ساخت و ساز وسائل چوبی و نجاری به وفور استفاده می شود. چندین نمونه از این تولیدات شامل موارد زیر هستند.

کاربردنئوپان

  • برای ساخت مبلمان، میز، صندلی و حتی سرویس خواب گزینه ای مناسب می باشد.
  • در کابینت سازی یکی از انواع متریال مورد استفاده می باشد. به خصوص از نمونه های دارای روکش ملامینه بسیار استفاده می شود.
  • می تواند به عنوان عنصری در طراحی دکوراسیون و به منظور دکوراتیو محیط استفاده شود. طراحی دکوراسیون، پوشش کف و یا دیوار ها در حیطه کاربردهای آن می باشد.
  • برای ساخت و ساز درب، کمد و قفسه های گوناگون نیز به کار گرفته می شود.

 

نئوپان

نئوپان یک چوب مصنوعی بوده که از دید برخی، گزینه ای مناسب تر از چوب است. به خصوص این که هزینه کم تری را نیز به خود اختصاص می دهد. برای خرید محصولی ساخته شده از این متریال، مزایا و معایب آن را سبک و سنگین کنید. به طور حتم به انتخابی اصولی می رسید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.