Whatsapp

مشاوره رایگان

چوب صنوبر

چوب صنوبر

فهرست

چوب صنوبر

درخت صنوبر دارای ۸۰ گونه متفاوت می باشد،  تنه سفید و قدی بلند دارد. صنوبر درختی بی بار است و میوه ای ندارد. بیشتر برای استفاده از چوب صنوبر آن  کاشته می شود. زود بازده بوده و بسته به شرایط محیطی بین ۴ تا ۶ سال آماده برداشت می باشد. درختی برگ ریز و خزان کننده است که در بهار برگ های آن جوانه می زند و در پاییز برگ های آن پیش از ریزش رنگ طلایی روشن تا زرد به خود می گرفته از شاخه جدا شده و بر زمین می ریزد و  شاخه های آن لخت می شود. غنی ترین منطقه کاشت صنوبر در ایران منطقه گلپایگان می باشد.

ساختار و مشخصات ظاهری  درخت صنوبر

درخت صنوبر با قلمه، بذر و کاشت پا جوش تکثیر می شود. درخت صنوبر ریشه های محکم و قوی دارد که در زمین محل کاشت گسترده می شود و باید حتی المقدور از کاشت صنوبر در نزدیک دیوار و بناهای مسکونی خود داری شود. ارتفاع این درخت درنهایت رشد با توجه به فراهم بودن شرایط محیطی متغیر بوده و بین ۱۲ تا ۲۷ متر در نوسان می باشد. قطر سایبان این درخت در نهایت رشد به ۳ تا ۸ متر هم می رسد.

صنوبر ساقه ای راست و ایستا دارد که شاخه های زیادی از آن منشعب می شود و در نهایت رشد ممکن است قطر تنه آن به ۱۵۰ سانتیمتر هم برسد درخت صنوبر برگ های نسبتا کوچک و بزرگی دارد که برگ های ریز آن در ساقه های کناری گیاه رشد می کند و برگ های بزرگ‌ آن هم بر روی ساقه اصلی و شاخه های قوی رشد می نمایند.

رنگ برگ های صنوبر سبز روشن است که از نظر ظاهری قلبی شکل تا تخم مرغی کشیده با حاشیه ای دندانه دار هستند که با دمبرگ های بلند به شاخه متصل می شوند.  پوست تنه درخت صنوبر جوان اکثرا سفید یا سبز رنگ است، که با افزایش عمر درخت شیار های عمیق و نیمه عمیقی بر روی پوست آن ظاهر شده و رنگ آن تیره تر می شود.‌

ویژگی های چوب صنوبر

صنوبر جز چوب هایی با بافت نرم است که پس از خشک شدن وزن نسبتا سبکی پیدا می کند. رنگ چوب اغلب گونه های صنوبر سفید رنگ می باشد و چوب آن  دارای بافتی یکنواخت، همگن، سبک و راست تار است که از قابلیت خوبی برای تورق برخوردار می باشد. این چوب وزن خاصی در حدود ۰.۴ دارد و از چوب های است که در معرق کاری مورد استفاده قرار می گیرد. کار کردن با چوب صنوبر نسبتا راحت است چون می توان با اره، چرخ خراطی و روتر روی آن کار کرد.

در زمان استفاده از چوب صنوبر به چه نکاتی باید توجه کرد؟

در زمان کار با ابزار بر روی چوب صنوبر باید دقت شود که تیغه های دستگاه کاملا تیزه باشد چون اگر تیغه ها کند باشد ممکن است باعث ترک خوردن چوب صنوبر شود. سازه های که از چوب صنوبر ساخته می شوند به دلیل بافت نرم این نوع چوب باید با سمباده های نرم تر که درجه زبری کمتری دارند ساییده شوند. یکی از ویژگی های منحصر به فرد چوب صنوبر قابلیت رنگ پذیری آن است. این نوع چوب از ظرفیت خوبی برای ساخت سازه های که نقاشی و رنگ آمیزی در آن ها حرف اول را می زند برخوردار می باشد.

چوب صنوبر اگر برای ساخت سازه های دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار گیرد و به خوبی رنگ آمیزی شود از ماندگاری بالایی برخوردار می شود ولی اگر برای ساخت سازه های در فضای بیرون و آزاد ساخته شود ممکن است مقاومت خوبی نداشته باشد و برای سرحال نگاه داشتن چوب و سازه هر چند سال یک بار باید از نو رنگ آمیزی شود تا استحکام و مقاومت آن افزایش پیدا کند.

یکی از نکات مهم در مورد چوب درخت صنوبر تغییر رنگ و لکه دار شدن سطح نقاشی شده است که ممکن است باعث افت کیفیت کار شود برای جلوگیری از این کار باید هنگام رنگ آمیزی چوب، برای رسیدن به نتایج مطلوب تر روی آن،  قبل از رنگ آمیزی نهایی چند لایه آستر و پرداخت سطح چوب انجام شود، این کار باعث می شود تا رنگ بطور یکنواخت به خورد چوب رفته و‌ جذب آن گردد، و باعث نمایان شدن رگ های چوب شده و زیبایی آن را بیشتر کند.

چوب درخت صنوبر چه کار برد هایی دارد؟

درخت صنوبر به دلیل آنکه از رشد سریعی برخوردار بوده و در یک دوره کوتاه چند ساله قابل استفاده می شود، از قیمت مناسب تری نسبت به چوب های مشابه برخوردار بوده و همین امر باعث شده است تا در بازار بیشتر عرضه شود و طرفداران زیادی داشته باشد و به طبع در صنایع مرطبت بیشتر مصرف شود. معمولا از چوب صنوبر  برای استفاده در صنایع مبلمان سازی، دکوراسیون داخلی، کابینت سازی، کبریت سازی و… به طور گسترده استفاده می شود. درخت صنوبر به دلیل داشتن تنه ای  بدون گره، صاف و بلند در گذشته برای تیرهای برق و مخابرات استفاده می شد که امروز به این شکل از آن استفاده نمی شود.

گونه های مختلف درخت صنوبر

همانطور که گفته شد درخت صنوبر دارای گونه های مختلف و متنوعی بوده و تا کنون ۸۰ گونه آن در طبیعت شناسایی شده است. در ادامه به چند نوع از گونه های مشهور آن اشاره می شود:

درخت سپیدار

درختی ستونی شکل و بلند است که پشت برگ های آن روشن تر و متمایل به نقره ای رنگ می باشد. ارتفاع آن به ۱۸تا ۲۵ متر هم می رسد درختی مقاوم است که در باغ های قدیمی و تاریخی زیاد دیده می شود. این نوع درخت بیشتر به عنوان بادشکن در حاشیه ها و در بعضی موارد برای زیبایی در معابر اصلی هم کاشته می شود.

درخت صنوبر خاکستری

ارتفاع این درخت به حدود ۳۰ متر هم می رسد. اندازه برگ های آن با درخت سپیدار متفاوت است. پوست تنه آن خاکستری مایل به زرد می باشد.

درخت تبریزی

از درختان بلند قامت و زیباست و معمولا در حاشیه باغ ها کاشته می شود

درخت صنوبر لرزان

درختی زیبا و بلند قامت است که برگ هایی شبیه به نارون دارد

پده

درختی بلند قامت مخصوص نواحی گرم می باشد

انواع گونه های درخت صنوبر بیشتر بخاطر مصرف چوب  کاشته می شوند چون امروزه از این نوع درختان کمتر برای زیبایی و آراستگی فضا های عمومی و شهری استفاده می شود.‌

لطفا به این محتوا امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.