Whatsapp

مشاوره رایگان

ارسی سازی

ارسی سازی

فهرست

ارسی سازی و درب و پنجره ارسی

در فارسی ارس به معنای چم و یا گشاده لوز روس می باشد. این درب ها در اروپا با نام گیوتین شناخته می شود. ارسی سازی و درب و پنجره ارسی یکی از هنرهای تلفیقی است که در گذشته بسیاری از خانه ها با استفاده از این درب مزین شده بود و امروزه نیز بسیاری از افراد به این هنر زیبا علاقه مند می باشند. قطعا شما نیز درب و پنجره های ارسی را بسیار دیده اید ولی با نام آن آشنایی ندارید. در ادامه شما را به صورت کامل با این هنر زیبا آشنا خواهیم کرد.

ارسی سازی چوب چیست؟

ارسی سازی تلفیقی از نازک کاری چوب با هنر طراحی اسلیمی، نقوش سنتی، چهارپر، بته جقه، گره چینی و برش شیشه های رنگی می باشد. این هنر نجاری یکی از قدیمی ترین هنر سنتی و اصیل ایرانی است و برای درب و پنجره های خانه مورد استفاده قرار می گرفت. ارسی به درب و پنجره هایی گفته می شود که از کنار هم قرار دادن شیشه های رنگی استفاده می شود که این شیشه های رنگی نور را از خود عبور داده و زیبایی بسیار چشم نوازی را خلق می کند.

پنجره ارسی

تاریخچه هنر ارسی و ارسی سازی

شواهد نشان می دهد که تاریخچه هنر ارسی  و ارسی سازی به دوره صفویه باز می گردد و در دوران قاجار در این هنر تغییراتی ایجاد شد. شما در آثار تاریخی بر جای مانده در این دوران از جمله ارگ کریم خان، باغ دولت آباد، بنای دیوان خانه، خانه محتشم، کاه گستان، چهل ستون، عمارت شمس العماره و … می توانید نمونه های بسیار زیبایی از درب و پنجره های ارسی را مشاهده کنید.

کاربرد هنر ارسی سازی در کجاست؟

شیشه های به کار رفته در این درب و پنجره ها از ورود اشعه های خورشید به داخل جلوگیری کرده و مانع از ورود نور به داخل نخواهد شد. با استفاده از درب و پنجره های ارسی حریم خصوصی افراد حفظ شده و به حشرات اجازه نمی دهد که به داخل ورود پیدا کنند. همچنین این درب و پنجره ها تاثیر بسیایر بر روی ظاهر ساختمان دارد و می تواند در عین افزایش کیفیت ساختمان، زیبایی را برای آن به ارمغان بیاورند.

درب ارسی

قسمت های مهم ارسی

ارسی از بخش های مختلفی تشکیل شده است که به شرح زیر می باشد:

  1. چهارچوب: چهارچوب های ارسی از چوب های طولی و عرضی ساخته شده که درب و پنجره و سایر متعلقات آن بر روی این قطعه قرار می گیرد.
  2. بائو: به ستون های چوبی موجود در وسط چارچوب که به صورت عمودی قرار گرفته گفته می شود که باعث تقسیم درب و پنجره به بخش های مساوی می گردد.
  3. روکوب ها: روکوب ها شیارهایی همچون ریل هستند که لنگه های ارسی به آسانی به صورت کشویی در بین آن ها حرکت می نماید و بدین طریق بائو بالا و پایین می شود.
  4. کلاه: به تیرهای افقی بین قسمت پاتوق و لنگه ها کلاه می گویند.
  5. پاتاق: پاتاق که با نام سه پهلو نیز شناخته می شود، بخش ثابت بالایی ارسی بوده که به صورت نیم دایره به چهارچوب متصل می گردد. ابعاد پاتاق ها بر اساس ابعاد درب و پنجره تعیین شده و نور از این قسمت به داخل ساختمان وارد می شود. این قسمت یکی از زیباترین و جذاب ترین بخش های ارسی است که تاثیر بسیاری بر روی زیبایی درب دارد.
  6. تنک: تنک شبکه شیشه ای است که بر روی سطح لنگه درب ها قرار می گیرد.
  7. پاخور: پاخور در واقع همان پاشنه در است که در قسمت پایینی درب و به صورت افقی قرار می گیرد. این قطعه در اشکال محتلفی وجود دارد.

دلایل استفاده از ارسی

  • نور: یکی از مزایای استفاده از ارسی و ارسی سازی برای درب و پنجره این است که شیشه های موجود در ارسی ها نور را از خود عبور می دهد که این نور به هیچ عنوان آزار دهنده نیست.
  • روانشناسی رنگ ها: ارسی دارای شیشه های رنگی بسیار متنوعی است و هنگامی که نور به این پنجره ها می تابد، نور شیشه ها به داخل خانه منعکس شده و زیبایی های بسیار خاص و منحصر به فردی را به وجود می آورد.

روانشناسی رنگ ها در ارسی

  • نقوش هندسی: برای ارسی سازی درب و پنجره ارسی از نقوش هندسی مختلفی به کار برده می شود و شما شاهد نقوش بسیار متنوع و جذابی در این درب و پنجره ها خواهید بود.
  • حفظ حریم خصوصی: یکی از مهم ترین دلایل استفاده از درب و پنجره های ارسی ایجاد محرمیت در خانه می باشد. بدین صورت که این درب ها به راحتی چفت شده و ثقل می شود و افراد بدون اجازه حق ورود به داخل خانه را نخواهند داشت.
  • عایق صوتی: درب و پنجره های ارسی با استفاده از چوب و شیشه ساخته شده است که هر دو نوعی عایق هستند و می توانند صدای موجود در بیرون را کاهش دهند. البته این درب و پنجره ها تاثیر بسیاری بر روی کاهش مصرف انرژی دارد.
لطفا به این محتوا امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.